marți, 30 iunie 2015

Nalba

f

Tabloul face parte din seria Lacul Fundeni realizata pentru Asociatia RoArtis.
Seria Lacul Fundeni este dedicată farmecului atmosferei de mahala din jurul acestui lac, o mahala modernizată, în care casele s-au înnoit, însă străduțele și relațiile care îi animă pe locuitorii zonei sunt în esență aceleași. Este o zonă de periferie unde coexistă într-un mod specific urbanul și ruralul. Frumusețea temei este dată și de lacul însuși, un ecosistem bogat, cu numeroase păsări de baltă, cu pești și pescari, precum și o vegetație specifică ce merită păstrată și protejată și care reprezintă o oază de natură încă nevalorificată a Bucureștiului.

Lucrarea este disponibila.
Tehnica: acrilic pe panza
Dimensiune: 40/30 cm

vineri, 8 mai 2015

Primavara in padure

Tehnica ulei pe carton, dimensiunea 100/70 cm.

Primavara pe Lacul Fundeni

Tabloul face parte din seria Lacul Fundeni.

Tabloul înfățișează o primăvară timpurie și prima izbucnire la viață a naturii prin verdele frumos și plin de viață al sălciilor care se reflectă în apă. Accentul este pus pe vegetația de pe malul apei care se pierde apoi printre clădirile orașului.

Lucrarea este disponibilă.
Tehnica ulei pe panza,
Dimensiunea 70/50 cm.

Gara Obor

Tehnica: ulei pe panza, dimensiunea 70/60 cm
Lucrarea este disponibilă.
Ea face parte din seria Gările noastre își propune să surprindă atmosfera atât de bine cunoscută tuturor a acestor locuri de întâlnire -pentru a pleca sau a veni de undeva- care sunt gările. Aceste locuri de întâlnire se fac sub acoperișul unor clădiri vechi și foarte frumoase, cele mai multe construite la începutul secolului XX. Este o serie care înfățișează o lume pe cale de dispariție. Având o frumusețe arhitecturală deosebită, multe din aceste clădiri de patrimoniu.


Gara Obor, inaugurată la 1 februarie 1903, se afla pe atunci la periferia orașului, în apropiere de locul unde se ținea oborul. În 1935 aici a fost restituit o parte din tezaurul României încredințat Rusiei spre pază în timpul primului război mondial. Arhitectura gării este de factură neoromânească cu elemente specifice începutului de secol:  portalul monumental cu arcada masivă din piatră, cu ceas, și flancat de două turnuri cu acoperișuri înalte în patru ape. Clădirea este monument istoric. Tabloul prezintă fațada principală a gării vazută din parcul de vis-a-vis, cu oamenii și agitația caracteristice.

Case in Mahalaua Fundeni



Tabloul înfațișează o zi de primăvară în mahalaua Fundeni, în care toată natura se trezește la viață și ritmul culorilor și al luminii devine cu totul altul. În tablou apar casele de pe malul de nord al Lacului Fundeni-Colentina. Este un peisaj de primăvară în gradinile din Fundeni.

Lucrarea este disponibilă
Tehnica: ulei pe pânză
Dimensiunea: 80/60 cm

duminică, 29 martie 2015

Iarna in Mahalaua Fundeni




Tabloul face parte din seria Lacul Fundeni realizată pentru Asociația RoArtis.
Lucrarea surprinde răsăritul soarelui în mahalaua Fundeni într-o zi de iarnă friguroasă în care soarele, deși nu se vede, se intuiește undeva în partea stângă. Este surprinsă zona de mal a Lacului Fundeni, cu vegetația uscată în zăpadă, iar în planurile doi și trei se vede orașul cu cladirile lui specifice. Cromatica merge pe un contrast de cald-rece dat de lumina soarelui și albul zăpezii.

Lucrarea este disponibilă.
Tehnica: ulei pe pânză 
Dimeniunea: 45/60 cm

Ostrovul de pe Lacul Fundeni

Tabloul face parte din seria Lacul Fundeni realizată pentru Asociația RoArtis.

Este o lucrare ce reprezintă Ostrovul de pe Lacul Fundeni într-o dimineață însorită de iarnă foarte geroasă, de ianuarie. Toată natura este înghețată și pare că este statică, deși undeva în depărtare se simte freamătul orașului și viața care pornește odată cu începutul zilei.

Seria Lacul Fundeni este dedicată farmecului atmosferei de mahala din jurul acestui lac, o mahala modernizată, în care casele s-au înnoit, însă străduțele și relațiile care îi animă pe locuitorii zonei sunt în esență aceleași. Este o zonă de periferie unde coexistă într-un mod specific urbanul și ruralul. Frumusețea temei este dată și de lacul însuși, un ecosistem bogat, cu numeroase păsări de baltă, cu pești și pescari, precum și o vegetație specifică ce merită păstrată și protejată și care reprezintă o oază de natură încă nevalorificată a Bucureștiului.
Tablourile sunt o sinteză personală a stilurilor impresionist și hiperrealist.

Lucrarea este disponibilă.
Tehnica: ulei pe pânză
Dimensiunea: 33/40 cm

Icoane bizantine: Sfantul Edmund si Sfanta familie


Doua icoane pe lemn, pereche, in tehnica tempera cu ou si foita de aur.

Maica Domnului

Reproducere in tehnica ulei dupa icoana Maicii Domnului "Eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" daruita Sfantului Serafim de Virta de catre Sfantul Ioan de Kronstadt. Icoana originala este facatoare de minuni si se afla in Ucraina.