vineri, 8 mai 2015

Primavara in padure

Tehnica ulei pe carton, dimensiunea 100/70 cm.

Primavara pe Lacul Fundeni

Tabloul face parte din seria Lacul Fundeni.

Tabloul înfățișează o primăvară timpurie și prima izbucnire la viață a naturii prin verdele frumos și plin de viață al sălciilor care se reflectă în apă. Accentul este pus pe vegetația de pe malul apei care se pierde apoi printre clădirile orașului.

Lucrarea este disponibilă.
Tehnica ulei pe panza,
Dimensiunea 70/50 cm.

Gara Obor

Tehnica: ulei pe panza, dimensiunea 70/60 cm
Lucrarea este disponibilă.
Ea face parte din seria Gările noastre își propune să surprindă atmosfera atât de bine cunoscută tuturor a acestor locuri de întâlnire -pentru a pleca sau a veni de undeva- care sunt gările. Aceste locuri de întâlnire se fac sub acoperișul unor clădiri vechi și foarte frumoase, cele mai multe construite la începutul secolului XX. Este o serie care înfățișează o lume pe cale de dispariție. Având o frumusețe arhitecturală deosebită, multe din aceste clădiri de patrimoniu.


Gara Obor, inaugurată la 1 februarie 1903, se afla pe atunci la periferia orașului, în apropiere de locul unde se ținea oborul. În 1935 aici a fost restituit o parte din tezaurul României încredințat Rusiei spre pază în timpul primului război mondial. Arhitectura gării este de factură neoromânească cu elemente specifice începutului de secol:  portalul monumental cu arcada masivă din piatră, cu ceas, și flancat de două turnuri cu acoperișuri înalte în patru ape. Clădirea este monument istoric. Tabloul prezintă fațada principală a gării vazută din parcul de vis-a-vis, cu oamenii și agitația caracteristice.

Case in Mahalaua Fundeni



Tabloul înfațișează o zi de primăvară în mahalaua Fundeni, în care toată natura se trezește la viață și ritmul culorilor și al luminii devine cu totul altul. În tablou apar casele de pe malul de nord al Lacului Fundeni-Colentina. Este un peisaj de primăvară în gradinile din Fundeni.

Lucrarea este disponibilă
Tehnica: ulei pe pânză
Dimensiunea: 80/60 cm